Första föräldra-förberedelse kursen !


Det var ju intressant. Väldigt intressant. Pratade om allt som hör till en graviditet. Om Mamman, hur barnet utvecklas, bb-mötet, förlossning m,m. Mycket lärorikt. Men endå en hel del som man visste. Har hört av andra och som man har läst på nätet. Synd bara att vi missar nästa gång. men så är det. Det kommer ju flera gånger, så nog ska vi väl hinna. Men men.. Idag ska jag baka en chokladkaka till jobbet. Skall på samma gång hämta min bröllopsklänning som jag lämnade i somras hos sömmerskan. UPPS! Ett tag sen, men har aldrig kommit ihåg å hämta den. Vet inte varför, bara blivit så. Men här lägger jag länken till reklamvideon som jag var med i.

http://www.fonecta.fi/tuotteet-ja-palvelut/Pietarsaari/263905/Edel-Weiss/photovideo.html#videosSection

Hittade denna fina barnbilstol i pajala för 700 kronor. Ska bli kul å se hur den ser ut i verkligheten. Tyckte den va fin när den va nästan bara i en färg. Svart passar ju me alla färger så !

  


Du är nu i vecka.. 25

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion. De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern. Nu svarar din bebis på beröring. Du kan roa er båda genom att kittla bebisens fot när den sparkar dig, eller genom att ligga på rygg och rulla från sida till sida och se vilka reaktioner du får. Vid den här tiden öppnar sig bebisens ögonlock och det lilla hjärtat slår nu såpass kraftigt att man kanske kan höra det enbart med hjälp av ett stetoskop. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera. Din kropp blir större för att ge plats åt din bebis i takt med att den växer. Ibland kan detta ge upphov till smärtor.Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag

Snart blir det RDG besök igen..

Nu ska ja dra mej från datoren, ska baka, packa, sen blir det Sverige. Träffa Robbas syskon. Och bröllop hela dagen lång imorgon ! Söndag blir det Ikea, och sen hem !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0