What a night tonight !

Huh, vilken natt inatt säger jag bara. Sovit ca. 3 h HÖGST.
Och sen när man fått sömn tillslut så vaknas man av grävmaskin utanför fönstret.
Kan man få det nå bättre början på denna vecka / denna dag. Nä, ge mig styrka.
Hade tid hos hellman. Och det gjorde morgonen mycket bättre.
Inte behövs det mycket. Bara man får veta att allt är bra och att babyn mår utmärkt.
Det gör att man gläds iallafall. Så visst finns det ljusa sken i en mörk tunnel.
Ska nu koka ihop nå mat, vila mej, gäspar redan. Och sen jobb 14-21.
Hur ja skall orka vara vaken hela kvällen, det är dagens gåta utan svar !

Helgen var annars riktigt skön. trevlig lillajulkväll med gott sällskap. Sen hem ti lepplax igår.
Och så säljer vi bilen idag. Skönt, så nu ska vi köra broschans och kanske hämta en ny redan i helgen. Imorgon blir det jobb, sen fortsätta packa och flytta. Hur skönt som helst.

    


Första advent, redan nu på Söndag !



Din graviditetsvecka: 26
Fostrets ålder: 24 veckor
Fostrets längd: ca. 33,5 cm
Fostrets vikt: ca. 950 g

Fostret reagerar på både ljud och ljus. Det kan också känna att någon stryker på magen. Kände du till att fostret tycker om musik? Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut.


Var på rdgbesök igår. Allt var bra. Urinprovet, HB=130 och blodtrycket bra. Hjärtljuden var jämna och fina. Skönt, hade känt mig lite svag några dar före så.
Och nu blir det på onsdagen den 1.12. sockerbelastningen kl.7.30 !

Hittade denhär fina babysittern när jag var med Mia på loppis fö nå dar sen. 15 euro, tyckte den var i bra skick. Fint tyg, älskar blått. Så jag är nöjd.

Idag är det Lördag, lilla jul !
Och jag fick ledigt. Tack kollegan som alltid ställer upp. Nu kan vi fara å äta gott och umgås med gott sällskap ikväll. Blir Emma och Nickis med Erkko å Jåpi, Sara och Victor.





Nu skall jag baka nått gott till kvällen. Och imorgon efter jobb blir det å börja flytta lite saker till nya efterlängtade parhuset.
Ä N T L I G E N. Det är minsann rätta ordet. Härligt !
 


Igår = Lugn skön dag utan stress !


Igår, då tänkte jag. Idag ska ja absolut inte stressa över nått. Jag är ledig och då ska ja vara det också. Och det var så skönt. Steg upp 11. Skönt. Kokade kaffe, solen kom upp. Började slipa spegeln och klädhängaren. Sen for jag ut på en promenad, kallt. Men så frisk luft och avslappnande. Sen for jag och handla. Och sen kokade jag mat åt min man. Efter maten blev det 1 timmas vila, kollade glee. Sen for jag till lepplax. Där storsyrran och lillsyrran hade vänt upp och ner på köket. Var på g med ett magiskt fint pepparkakshus. Eller Familjen snellman i ett vardagsrum. Så jag passade på att baka jag också. Bakade julstjärnor, och pepparkakor. Så nu har jag nått att bjuda Emma på när hon kommer hit ikväll. Och nått att fylla frysen med om man får nå besök nångång. Underlättar så mycket..

  
Idag vaknade jag ganska sent igen. Blivit så trött nu igen på mornarna. Och mina drömmar. Förstar inte varför jag drömmer så konstiga drömmar. Men det hör väl till graviditeten. Nu ska jag hämta klänningen som jag inte hann förra veckan och en sväng in på loppis.


Här kommer bilder från bröllopet...

REBECKA & ANDERS WÄLIVAARA. 20.11-2010 ♥

   
   
   
  
 
Hej och hallå ! Nu har jag laddat upp och fixat bilderna på sina rätta platser.. Så nu kanske jag måste skriva nått också.. Helgen var härlig. På alla sätt. Förutom dom utråkiga timmarna man sitter i bilen. Vet snart inte vart jag skall ta vägen. Nästa vecka när vi far igen, då ska jag fara å låna ljudböcker så man tänker på nått annat än hur många kilometrar det är. Men tur är väl det att man har den bästa mannen som finns nära sig och Christer Sjögren att lyssna på.

Bröllopet var härligt. En fin liten mysig kyrka mitt i centrum av Svanstein. Och festen var rolig.. Mycket program, fina tal och framförallt fint brudpar. Oj oj. Becka, ni glänste hela kvällen lång. Ni är som gjorda för varann. Grattis igen och lycka till i livet.
(Vi kommmer snart på en kaffi )

Sen hann vi inte med så mycket annat. Träffa Robbas syskon + respektive, barn m.m. Lika roligt varje gång att se alla. Hann även hämta soffbordet och spegeln från stugan. Huh, sekärt -20 grader i stugan. Frost på fönstren, huh. Blev ingen Ikea. Skönt på ett sätt. Jag var så trött efter bröllopet. Känns i hela kroppen idag. Har så sjuk rygg. Men det ska jobbas endå hur man än har det. Har kvällskifte idag, sen ledig 3 dagar. Sen jobb 5 dagar i sträck. Nog skall man väl orka, hoppas det.

Fick nyss ett underbart fint kärleksmedd av min man, behövs en dag som denna.
Värmer hjärtat och gör en så mycket gladare. Tack hjärtat !



Avslutar inlägget med en vacker bild från Norrland !


Första föräldra-förberedelse kursen !


Det var ju intressant. Väldigt intressant. Pratade om allt som hör till en graviditet. Om Mamman, hur barnet utvecklas, bb-mötet, förlossning m,m. Mycket lärorikt. Men endå en hel del som man visste. Har hört av andra och som man har läst på nätet. Synd bara att vi missar nästa gång. men så är det. Det kommer ju flera gånger, så nog ska vi väl hinna. Men men.. Idag ska jag baka en chokladkaka till jobbet. Skall på samma gång hämta min bröllopsklänning som jag lämnade i somras hos sömmerskan. UPPS! Ett tag sen, men har aldrig kommit ihåg å hämta den. Vet inte varför, bara blivit så. Men här lägger jag länken till reklamvideon som jag var med i.

http://www.fonecta.fi/tuotteet-ja-palvelut/Pietarsaari/263905/Edel-Weiss/photovideo.html#videosSection

Hittade denna fina barnbilstol i pajala för 700 kronor. Ska bli kul å se hur den ser ut i verkligheten. Tyckte den va fin när den va nästan bara i en färg. Svart passar ju me alla färger så !

  


Du är nu i vecka.. 25

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion. De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern. Nu svarar din bebis på beröring. Du kan roa er båda genom att kittla bebisens fot när den sparkar dig, eller genom att ligga på rygg och rulla från sida till sida och se vilka reaktioner du får. Vid den här tiden öppnar sig bebisens ögonlock och det lilla hjärtat slår nu såpass kraftigt att man kanske kan höra det enbart med hjälp av ett stetoskop. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera. Din kropp blir större för att ge plats åt din bebis i takt med att den växer. Ibland kan detta ge upphov till smärtor.Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag

Snart blir det RDG besök igen..

Nu ska ja dra mej från datoren, ska baka, packa, sen blir det Sverige. Träffa Robbas syskon. Och bröllop hela dagen lång imorgon ! Söndag blir det Ikea, och sen hem !


Huvudvärkochtrött !

 Skall skriva lite före jag far till jobbet.Blir jobb 14-21. Sen ledig till Måndag. Igår va det en lång dag på jobbet. Sov när ja kom hem.. 2 h ! Sen på en promenad med min man.
Helskönt och mysigt, kanske sista gången
vi e på promenad i kållby...
Nu e ja hemma från jobbet. Hann inte
publicera inlägget före. Så nu ska ja
skriva lite mera, sen publicera.
Huh, vilken kväll. Fick mitt andra migrän-
anfall. Låter hemskt med anfall, men det
var i ca. 30 minuter flimmer för ögat.
Sen en grym huvudvärk. Men jag la mej
och vila, å sen va det bara att fortsätta jobba. Tungt, men det gick ju om så fort så. Och inte blev jag förvånad över att jag fick migrän. Har haft så mycket att tänka på nu. Känt mig så stressad och allt är bara för mycket. Hur ska jag sluta tänka. Det å det måste göras. Hur ska ja hinna me det där, det där måste jag köpa. Tänk om barnet kommer imorgon, tänk om allt går fel. Huh. Inte konstigt att man får migrän då. Men nog om det..Sen kom jullistan upp. Ledig julen. Härligt. Så nu kan vi släppa den oron. Julen blir troligtvis hemma i år. Sen nyår i satta. Skönt å få vara hemma på julen. Med familjen. Det är ju snart jul. Och int en enda julklapp e inhandlad. En sak i taget !

Nu ska jag äta en bit av limpan jag bakade. Den blev faktiskt rikitgt bra, kanske lite för lite salt. Men det går endå bra att äta när man sätter nått salt pålägg på. Imorgon ska ja med Mia på stan. Inhandla lite smått och gott. Sen blir det föräldra-förberedelsekurs på kvällen. Sen måste jag ju hinna baka en kaka ti basarn ochså. Vi far ju bort  på fredag så. Nu e vi där igen.. stressssen  !


Dags för en ny uppdatering i bloggen !

Nu e det nog dags att skriva lite. Inte för att det har hänt så mycket men endå..

Fredagen: städdag. Kokkola med mannen, kolla in soffor. Handla. Käka rax. Myskväll.
Lördagen: Fira farsan hemma i lepplax med mat, efterrätt, kaffe och tårta. Sen jobb 14-21.
Söndagen: Jobb 7-14. Sen på besök till Robbas broder. Jontti och Jenny. Trevligt !


Idag är jag annars på dåligt humör. Blir så småsur på att bara vänta och vänta på att få börja flytta. Prata me dom idag och dom menade att dom inte hinner flytta denhä veckan heller, så det blir nog först till den 1.12. Vill packa ihop och flytta och börja måla, fixa det som behövs occh köpa nya möbler m.m. Känns så jobbigt att vara hemma och tänka på hur mycket som skall göra. Att man inte får göra det nu ! Kolla annars in ett fint vitrinskåp på findit. Endast 50 euro. Ringde i torsdas, hade tid först idag att fara och kolla på det, men tror du inte det var såld. Så det gjorde ju inte heller att min dag blev nå bättre. Men ett vitt vintrinskåp det ska jag ha hursomhelst. Denhär är så fin. Ska söka vidare var jag kan hitta ett fint billigt skåp. Men..I helgen blir det ju sverige, skall på bröllop. Kanske det blir en sväng in till Ikea. Annars blir det Ikea den 6.12 och den 11.12 med morsan,syrrona,Erica. Då skall det handlas en hel del. Allt till babyn och huset. Verkligen en hel del som behövs inhandlas.

Idag var jag på personalmöte. Och nu ikväll skall jag baka en god limpa som Robbas mamma hade bakat. Fick receptet och ska prova på att baka den själv. Lika god blir den väl inte, men jag måste ju försöka först. För att se om jag lyckas eller inte !

   
    

Tack för att du finns, att just du andas bredvid mig. Att just din vindputs stryker min arm, så full av längtan en gång. Tack för att du såg som jag är och oss som vi kunde vara tillsammans.
Och var och en för sig. Tack, för att du är och lever så nära mig. Stort tack !


Skön arbetsdag, hemmakväll & ledig imorgon.

Ojdå, det är ju nu när man ser på bilderna som man verkligen ser att ja, antingen har jag varit smal.. Eller så är jag bara rund och stor nu. Hahha. Tror båda två stämmer, om jag ska vara ärlig.
Men tänk, va en mage kan växa såhär mycket. Hoppas den lämnar så här. Behöver inte bli nå mycket större än såhär tycker jag. Börjar nog kännas lite jobbit, speciellt efter en arbetsdag. Så känner man verkligen att man har vari igång. Och nu har jag börjat få småväkar i benen, vet int varför. Och flera gången får jag sinodrag. Inte så kraftiga men endå så att det känns. Men det är väl bara en liten del av vad som hör till att man får. Och h*n är nog en liten vilding. Sparkar ofta !

Vilken skilland från vecka 7 till vecka 24. Smal och brun, nu vit och fejt.

 

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Baddag idag, skön hemmakväll med älskling, gjorde en god smoothie och ska snart fara me nå kläder till monas lagri. Så jag slipper se dom. Sen på en kort promenad, sen kolla robinson !


Lilla du där inne, jag undrar så vem du är..

 

Du är fröet och jag är din mull,
du ligger i mig och gror.
Du är det barn som väntas,
 jag är din mor.




Måste bara lägga upp nå bilder på nå söta kläder jag inhandlat. Gråa settet är från ellos. Tyckte den gråa väskan och själva färgen va så söt. Och det andra är från Hm. Sånt som alla har.

Idag har jag jobbat. Imorgon ska ja jobba, i övermorgon också. Enformigt.
Va en snabb sväng med Mia på kaffe efter jobb, hitta en fin klähangare på loppis.
Och nu ikväll målade jag klar spegeln och klädhängaren. Nu e ja trött, orkar inte skriva mer.
G O D N A T T  


Monday dicitur dies = dagen kallas måndag !

En händelserik och mycket trevlig helg är förbi..
Fredagen blev det å shoppa/fynda i kokkola med
Mela och Sabina. Hittade dessa prylar på loppis.
(Kuddarna, hjärtat, klädpåsen och gungstolsitdynan.)
Sen kvällen blev det Idolkväll med Janina,Nonni och
Jåpi och Erkko. Trevligt och mysigt, men inte när Geir
blev utröstad. Lördag var det allhelgonadag. Tände ljus
hemma för min älskade morfar som lämnade jordlivet
alldeles för tidigt. Han finns i mitt ♥ föralltid. Vila i frid.
Sen dagen/kvällen tillbringade vi i Essi med Robbas
föräldrar och några syskon, och en del släktingar.
Sen Söndagen blev det jobb 7-14. Sen hem till Lepplax
på broshans avskedskaffe. Han far nu idag 3 månader
till Nya Zeeland. Dit och jobba och uppleva nått helt nytt.


Tänk vilken upplevelse, att få fara långt bort och se nått helt annat än här. Huh, lite avis kanske man no blir. Men int sku man endå ha den chansen själv å bara fara...


Här är bordet som jag hittade för 150 kronor på luleå loppis. Helnöjd. Billigt och fint. Fattas några av domdär halvcirklarna under bordet, men ska se med broschan om han kan göra några åt mej.
Han går i snickarskolan, kanske man får göra fler beställningar, som tex tallrikshylla, sänggavel.. Hahha. [Drömmer] Nu har jag också äntligen fått sålt min nattduksbord. S k ö n t ! Och byrån skall syrran köpa, så nu är det ur världen. Så nu kollar jag in nå nya nattduksbord. Domhär är så fina. Höga och vita från Ikea. behöver inte vara så rymliga, kom fram till att man använder inte endå alla hyllor. Även detta soffbordet är så fint. Lågt, endast 30 cm hög. Tänk den i vit och med denhär kandelabern på. Åhh. Jag vill flytta och skaffa nytt nu genast. Orkar inte vänta. Fantsierar varje dag hur ja ska inreda parhuset. ahh ! Nu ska ja fortsätta kolla in prylar, sen ska jag besöka min vän Emma och hennes guldklimpar. Trevlig måndag alla !
 

HEMNES Avlastningsbord vit Bredd: 46 cm Djup: 35 cm Höjd: 70 cm


VAXHOLM Soffbord svartbrun Längd: 93 cm Bredd: 93 cm Höjd: 29 cm

 








Nu har jag kommit in i vecka 23 ♥


När man riktigt tänker, så nog har det endå gått ganska snabbt. Är redan över halva tiden.
Minns när jag var i vecka 10,12 när jag tyckte det är såååå länge till halva tiden. Men nu är jag det, snart 1 månad över tillåme och inte gick det alls så långsamt som man trodde det skulle göra. Får hoppas domhär sista månaderna går minst lika snabbt. Ska inte tänka så mycket, tror det går snabbare då. Det gör väl det endå sen när man har fullt upp med flytten och julen å allt !



Din graviditetsvecka: 23 Fostrets ålder: 21 veckor
Fostrets längd: ca. 29 cm Fostrets vikt: ca. 625 g

För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.
Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.



Igår va jag med Mia på stan. Loppis, hitta två fina ljushållare och nå babykläder.  Sen kvällen for ja ti lepplax. Hälsa på domdär hemma. Idag är min högsta önskan: att vara ledig. Men min önskan går ej i uppfyllelse. Min förkylning har blivit bättre, men min hosta är ännu kvar. Men helt 100 är jag inte. Så det blir jobb 14-21. Och sen ledig till Söndag. Härligt. Nu ska ja kiila. Ska ringa till RDG och säga att jag vill på glukosbelastningen. Tror det blir bäst så. Tack och hej, morot och pastej !


Förkylningen blir tydligen bara värre..


Huh, vilken morgon. Vaknade med hosta, slem i halsen, huvudvärk, yr, och sjuk nacke. Kan det börja nå bättre. Känner mej inte alls frisk. Kvällskiftet igår var en liten plåga, men då kände ja mej mycket friskare. Idag är det nog på noll. Men det är så här livet är ibland. Dom måsten som måste göras, ska göras hur du än mår. Så känns det nu. Har så många måsten som borde göras. Tex.

  1. Börja packa i lådorna, har typ 70 % kvar å packa.
  2. Borde kolla in en massa prylar på nätet.
  3. Borde ta bilder av prylar/möbler som ska säljas.
  4. Borde ta itu med dom ca.1000 korten som finns.
  5. Borde fundera på bröllopskläder.
  6. Borde lämna in nå kelapapper.
  7. Borde handla mat !
  8. Borde en massa annat som jag inte kommer på nu !

Allt detta borde göras så. Känner mej så stressad att vi snart flyttar och inget blir gjort när man har jobb. Skulle man inte jobba, så skulle det vara så skönt att ta en dag i taget. Men nu känner jag att jag vill flytta så fort som möjligt och få allt bortgjort så fort som möjligt. Men..så här är det. Idag skulle jag vara hemma och vila, om jag inte sku vara handledare åt en elev, och ska bedömma och träffas hennes lärare idag. Känner att jag kan inte vara hemma. Så det jag kommer att göra idag är: kolla om mitt paket i posten har kommit, handla och sen fara till jobbet. =/


Kom hem igår efter några dar i norr !


Åh, det är allti så skönt å fara bort en stund. Bort från allt stress och framförallt jobbet. Det är bara så skönt på alla sätt, förutom dom 10 talstimmarna man måste sitta i bilen. Blev en hel del denna gång också, for en sväng till luleå så där kom det extra timmar. Men annars var det roligt. Emil och Nina va där, Markus med Svea och Albin, och Robbas småsyskon och föräldrar. Roligt att träffa dom, och alla andra man träffade där. Och mycket snö kom det dit! På hemvägen stannade vi på en kaffe hos Becka i svanstein. Fint mysig hus de hyrde, trevligt ställe. Kul att se svansteinbor =P Snart blir det ju en resa dit igen. Trevligt med bröllop och träffa folk  !
 
Hittade lite kläder i luleå:  (kände bara att dessa plagg vill ja ha)
Polarn och pyret mössor, 2 söta pyjamas, Lindbergs lädertofflor, Emile et roses halare.




  



Ni anar väl inte könet för det. Det är inte hemligt mera så, va gör det. Det gick inte å hålla hemligt, alla frågade och vi kunde bara inte hålla det. Och sen vill man ju visa alla vad man köper och fundera på namn m.m. Kom nyss från Rådgivning. Allt va bra. Gått upp lite i vikt men det gör man ju normalt. Så skönt att man mår bra och allt är bra, förutom min enorma förkylning nujust. Huh, tungt och jobbit. Men va kan man, bara att hosta och dra upp snoro och fara ti jobbet som vanligt. Så länge man orkar jobba ska man jobba, det tycker jag. Finns halstabl. och värkmedicin !

  I luleå var vi å kolla in barnvagn, men dom hade inte den jag ska ha. Inte i piteå eller happis heller. Så på hemvägen for vi in till Barnens hus i happis och beställde den. Så där runt julen får vi den. Blev förvånad över mej själv att jag kunde bestämma mej redan. Jag som har så beslutsångest med allt. Så nu nästa att inhandla blir säng och bilbarnstol.. Och mycket annat som behövs. Det tar vi om 3 veckor... Då blir det ikea. Ska kolla in allt före på internet vad ja ska ha, underlättar !

 

 

 Emmaljunga city cross, med charleston. 2010 modell !






Hittade även fina prylar på loppisen, ett vit runt bord, och en spegel.
Men nu är klockan så mycket. Börjar jobba om 1 ½ h så jag laddar upp
bilder på bordet och spegeln imorgon.


RSS 2.0